Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤ.ΜΑΝΗΣ

Μία ακόμα εξόρμηση πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας την περασμένη Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, για την πραγματοποίηση της  καθιερωμένης "καλοκαιρινής" εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Δυτικής Μάνης. Στον πάντα φιλόξενο χώρο του Κέντρου Υγείας Αγ. Νικολάου υποδεχθήκαμε παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες. Οι προσπάθειες όλων απέβησαν χρήσιμες και εποικοδομητικές, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουμε 46 πολύτιμες μονάδες αίματος. 
Τώρα το καλοκαίρι οι ανάγκες για αίμα είναι αρκετά αυξημένες, εξαιτίας της αύξησης των επισκεπτών στο νομό μας, αλλά και της μείωσης των αιμοδοτών που "απουσιάζουν" λόγω των διακοπών τους. Οι εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούν συστηματικά οι Σύλλογοι αιμοδοτών που συνεργαζόμαστε αποτελούν σανίδα σωτηρίας για τις πάγιες ανάγκες του Νομού μας. Για το λόγο αυτό,  από αυτό εδώ το βήμα, η Υπηρεσία μας ευχαριστεί  θερμά για μία ακόμα φορά όλους τους εθελοντές του Δήμου Δυτικής Μάνης, αιμοδότες αλλά και συνεργάτες, για την πολύτιμη προσφορά τους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την ημέρα. 

Το γλυκό χαμόγελο αυτής της νεαρής εθελόντριας αιμοδότριας, που μόλις έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία, είναι το δυνατότερο μήνυμα για κάθε έναν που έχει ακόμα αμφιβολίες για τη διαδικασία. 



Οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου έχουν εξοικιωθεί με τη διαδικασία και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας και αντιμετωπίζουν την ημέρα με κέφι και χαρά








Η κα. Κούλα Χρηστέα, εθελόντρια του Ε.Ε.Σ και ακούραστη συνεργάτης σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία, είναι η "μητέρα" που φροντίζει όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου. Και τα αισθήματα από μέρους τους φαίνονται οτι είναι αμοιβαία. 


+
Ο Σύλλογος φροντίζει να έχει πάντα πολλά και νόστιμα καλούδια για να προσφέρει στους αιμοδότες μετά το τέλος της διαδικασίας. Όλα φτιαγμένα με μεράκι από τους φίλους του Συλλόγου που στηρίζουν εθελοντικά το σκοπό της ημέρας. 





Η κα. Χρηστέα  πέρα από υπεύθυνη της ημεράς για τις διαδικασίες είναι και εθελόντρια αιμοδότρια. 



Ο Σύλλογος αυτός έχει πετύχει τη συμμετοχή ανθρώπων που δεν είναι γέννημα θρέμα του τόπου, αλλά προέρχονται από χώρες του εξωτερικού και ζουν πλέον μόνιμα στην περιοχή. Γιατί η αγάπη για προσφορά δεν περιορίζεται στα στενά όρια του τόπου σου και των συμπατριωτών σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου