Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών. Αντίστοιχα για τα θέματα μίλησαν η επισκέπτρια υγείας του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κα Παναγιωτοπούλου Δήμητρα και ο ιατρός αιματολόγος κος Αδαμόπουλος Ιωάννης. 

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο μήνυμα-κάλεσμα για συμμετοχή από τον δότη μυελού κ. Αυδή. 
Με αρωγό το θερμό ενδιαφέρον των φοιτητικών συλλόγων των τμημάτων Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρησης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η προσπάθεια αυτή έτυχε ζεστής υποδοχής. 
Σκοπός της ημερίδας αυτής  ήταν η ενημέρωση τόσο των φοιτητών όσο και των απλών πολιτών, και η κινητοποίηση όσων επιθυμούν να συμμετέχουν σήμερα 28/02/2014 στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου από τις 4μμ εως τις 8μμ. Παράλληλα θα είναι δυνατόν για όποιον επιθυμεί να καταγραφεί και να μπει στις δεξαμενές των δοτών μυελού των οστών.  
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της σχολής κα Ξανθάκη-Καραμάνου Γεωργία, η διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κα Γιαννακέα Μαρία, η τομεάρχης του τμήματος της Αιμοδοσίας κα Δεμερτζή Δώρα, και πλήθος φοιτητών.
Το τμήμα Αιμοδοσίας Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά τους φοιτητικούς συλλόγους για την προσπάθειά τους. 

Την ομίλια συντόνισαν οι φοιτήτριες Αλέκογλου Φλώρα και Στρουσσοπούλου Αναστασία. 
Η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας Σουρασή Διονυσία
Ο
 πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας Τσακαρδάνος Παναγιώτης 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου