Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Μεσσηνίας, Νοσ.Μονάδα Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΚΥ Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ), πραγματοποίησε επισκέψεις σε 3 σχολικές μονάδες (12ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό και 13ο Δημοτικό) και ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία. 
Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την προαγωγή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2017-2018.
 Η ομάδα δράσης απαρτιζόταν από τη νοσηλεύτρια της Αιμοδοσίας Κουρή Γεωργία και τις Νοσηλεύτριες του ΚΥ Συκά Δήμητρα, Γιαννακοπούλου Ευτυχία και Κουρκουτά Φωτεινή.
Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται σε εθνικό επίπεδο και διεξάγεται με ενιαία διαδικασία και εγκεκριμένο υλικό προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα, η πληρότητα, η συνέχεια και ο ενιαίος τρόπος των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων.    
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης, τμήμα Δ' Αγωγής Υγείας και Πρόληψης του Υπουργείου Υγείας είναι αρμόδια σε θέματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και Αγωγής Υγείας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις σχετικά με θέματα υγείας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους. Δημόσιες Δομές Υγείας του ΕΣΥ καθώς και άλλοι αρμόδιοι φορείς, όπως για παράδειγμα μουσεία, καλλιτέχνες ή ΜΚΟ, στο πλαίσιο δράσεων που απευθύνονται στο μαθητικό πληθυσμό,  αναλαμβάνουν κατά τόπους το σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων. 
Η Υπηρεσία μας συμμετέχει στις δράσεις αυτές αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού. 
Πέρα από κάθε αμφιβολία η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα της μελλοντικής γενιάς, των "εκκολαπτώμενων" δηλαδή εθελοντών αιμοδοτών, είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχουμε τον διπλό μας στόχο: να αυξήσουμε το ποσοστό του εθελοντικού αίματος που συγκεντρώνουμε, ελαχιστοποιόντας παράλληλα το αίμα που προέρχεται κατόπιν αντικατάστασης από το συγγενικό περιβάλλον. 
Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε το μεγάλο μας όραμα, που δεν είναι άλλο από αυτό της ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κάθε ανάγκης για αίμα και παράγωγα αυτού. 
Περιμένοντας με ανυπομονησία τις δράσεις για το επόμενο σχολικό έτος και ελπίζοντας σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον ανταπόκρισης από την πλευρά των σχολικών μονάδων, σας καλούμε να δείτε λίγες από τις στιγμές που μοιραστήκαμε με τους μικρούς μας φίλους στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί.






+







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου