Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟ 4ο ΕΠΑΛ

Στις 23/04/2015 η υπηρεσία μας βρέθηκε στο χώρο του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας για μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία. 
Σε ένα φιλόξενο χώρο του σχολείου υποδεχθήκαμε τους μαθητές που πρόσφεραν εθελοντικά αίμα, οι περισσότεροι για πρώτη φορά. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 26 μονάδες αίμα.
Παρόλο που το κίνητρο για τα παιδιά αυτά είναι η λήψη μιας βεβαίωσης που μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για προσωπικούς λόγους στο σχολείο τους, εντούτοις η υπηρεσία μας πιστεύει θερμά πως, έστω και με αυτό το κίνητρο, η επαφή των παιδιών με την διαδικασία της αιμοδοσίας σε αυτήν την μικρή ηλικία, μπορεί να τα φέρει πιο κοντά στην απόφαση να γίνουν αύριο εθελοντές αιμοδότες. 
Εκ της υπηρεσίας μας εργάστηκαν ο Διευθυντής Τσιμικλής Σταύρος, και οι Νοσηλεύτριες Κουρή Γεωργία και Σταματάκου Αντωνία. 
Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του σχολείου καθώς και τον υπεύθυνο καθηγητή για την εθελοντική κο Κίτζιο για την συνεργασία τους και την πολλή καλή οργάνωση της ημέρας. 




Ο Διευθυντής κατά τη λήψη ιστορικού και την αξιολόγηση ενός αιμοδότη


Αριστερά: ο υπεύθυνος καθηγητής κος Κίτζιος



Η αιμοδοσία δεν αφορούσε μόνο μαθητές αλλά και τους καθηγητές που μας τίμησαν με την προσφορά τους κι αυτοί
Το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών που παύουν πλέον να θεωρούν την αιμοδοσία σαν κάτι δύσκολο και επίπονο είναι η καλύτερη ανταμοιβή στην προσπάθειά μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου