Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, την περασμένη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019. 
Συνολικά συγκεντρώθηκαν 23 πολύτιμες μονάδες αίματος. Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο και τους φοιτητές που αιμοδότησαν!
Η αξιέπαινη προσπάθεια του Συλλόγου, καθώς και της υπεύθυνης για τη συγκεκριμένη δράση φοιτήτριας κας Μπλάνη Λαμπρινής, που προώθησε τη δράση, ενημέρωσε και προέτρεψε αρκετούς φοιτητές να συμμετάσχουν, απέδωσε καρπούς, ως φάνηκε από τη συμμετοχή. Αδιαμφισβήτητα, η προσπάθεια τους υπήρξε το κλειδί για τη σημαντική προσφορά των φοιτητών. 
Εξίσου σημαντική όμως για εμάς, το προσωπικό της αιμοδοσίας, είναι η διαπίστωση πως ολοένα και περισσότεροι νέοι αρχίζουν να κατανοούν την αξία και την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, συμμετέχοντας σε τέτοιες δράσεις, ενδυμανώνοντας τη νέα γενιά εθελοντών αιμοδοτών. Ιδιαίτερη ήταν η χαρά μας, καθώς βλέπαμε την αίθουσα να γεμίζει με νέα παιδιά, που προσέρχονταν με χαμόγελο να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, αψηφώντας τυχόν φόβους και ενδοιασμούς που προκαλεί το άγνωστο της "πρώτης φοράς". Κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τους νέους, τους ενημερώνουμε και τους επικοινωνούμε την αξία του εθελοντισμού, ένα αίσθημα ελπίδας μας κατακλύζει!
Στο σημείο αυτό δεν θα θέλαμε να παραλείψουμε να πούμε για μια φορά ακόμη ένα ζεστό ευχαριστώ στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Καλαμάτας, που βρέθηκαν ξανά κοντά μας. Η συνδρομή τους στις διεργασίες που απαιτεί μια εθελοντική αιμοδοσία είναι πάντα πολύτιμη!
Ακολουθεί φωτογραφικό από την ημέρα. 


Οι εθελόντριες του Ε.Ε.Σ. δίπλα σε εμάς αλλά και στους αιμοδότες.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας αξιολογούσε κάθε υποψήφιο αιμοδότη. Μια διαδικασία που προστατεύει τόσο τον δότη, όσο και τον λήπτη.



Η κα Ανδριανοπούλου ήταν η μία εκ των δύο Νοσηλευτριών της Υπηρεσίας που εργάστηκαν την ημέρα αυτή.


Τι πιο όμορφο απο αυτή την εικονα για να μεταφέρει το μήνυμα της χαράς που συνοδεύει την προσφορά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου