Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

14η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ. "ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ".

Κάθε χρόνο την 14η Ιουνίου οι χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Στα πλαίσια της ημέρας αυτής πραγματοποιούνται και στην πόλη μας την προσεχή Πέμπτη δράσεις διπλού χαρακτήρα που περιλαμβάνουν εθελοντική αιμοδοσία καθώς και ψυχαγωγικό κομμάτι. Όποιος επιθυμεί να δώσει αίμα, μπορεί είτε να προσέλθει στις εγκατάστεις της Αιμοδοσίας στα καθιερωμένα ωράρια, είτε να επισκεφθεί το κατάστημα COSMOS στην Ιατροπούλου 20 και Πλ. Βασ. Γεωργίου στην κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Εκεί θα πραγματοποιείται η 3η Αιμοδοσία Αγάπης COSMOS, το πρωί (10:00 - 14:00) και το απόγευμα (17:00-20:30). Επίσης, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να καταγραφεί ως δότης μυελού των οστών.
Η 3η αιμοδοσία αγάπης COSMOS είναι πρωτοβουλία των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας. Συνδιοργανωτές των δράσεων είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας - Υπηρεσία Αιμοδοσίας, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας Κυπαρισσίας, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Δήμος Καλαμάτας, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και η Εφημερίδα Ελευθερία. 
Το ψυχαγωγικό μέρος της ημέρας αναλαμβάνουν ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Έμφασις FM 91.8 και ο Όμιλος EnterMessinia με ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, καθώς και οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών του Αριοχωρίου, του Βασιλιτσίου και της Μεθώνης, που θα προσφέρουν χειροποίητα κεράσματα.
Η ημέρα αυτή έχει σκοπό να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη που προσφέρει αφιλοκερδώς λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του και να του αποδώσει ένα μεγάλο ευχαριστώ για το σπουδαίο δώρο ζωής που προσφέρει σε κάθε συνάνθρωπο μας που βρίσκεται σε ανάγκη. Παράλληλα, είναι μια καλή ευκαιρία για να μεταδοθούν δυνατά τα μηνύματα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ούτως ώστε να γίνουν αντιληπτές από το ευρή κοινό οι συνεχείς και μεγάλες ανάγκες σε αίμα.  
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει καθένας από εμάς πως η ποιότητα, η ασφάλεια και η διαθεσιμότητα αίματος και παραγώγων σε οποιαδήποτε ανάγκη άμεσα  είναι δυνατή μόνο, όταν όλοι μαζί βοηθήσουμε να μεγαλώσει το ποσοστό των εθελοντών αιμοδοτών. 
Φέτος η χώρας μας έχει την τιμή να έχει αναλάβει την οργάνωση εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με ανάθεση απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) με σύνθημα "Να είσαι εκεί για τον άλλο... Δώσε αίμα, μοιράσου τη ζωή"


Πόστερς της καμπάνιας του ΠΟΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελεντή Αιμοδότη 2018



Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε την σπουδαία αυτή ημέρα και να μεγαλώσουμε χέρι χέρι την αλυσίδα των εθελοντών αιμοδοτών.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου