Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙΩΤΩΝ

Το περασμένο Σαββάτο 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η 11η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Συλλόγο Βασιλιτσιωτών "Η Φανερωμένη". Στον καθιερωμένο και άνετο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Βασιλιτσίου υποδεχθήκαμε παλιούς γνωστούς αλλά και νέους εθελοντές αιμοδότες. Με την βοήθεια όλων επιτύχαμε την συλλογή 32 μονάδων αίματος. 
Η σταθερή προσφορά του Συλλόγου 2 φορές το χρόνο αποτελεί μεγάλη συνεισφορά στις πάγιες και ασταμάτητες ανάγκες των ασθενών που καλύπτει η Υπηρεσία μας.
Ακόμα περισσότερο δε, όταν η προσφορά αυτή ενισχύει τις μονάδες αίματος που μια υπηρεσία έχει να διαχειριστεί την περίοδο του Αυγούστου. Καθώς είναι γνωστό πως την εποχή αυτή οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται και η προσφορά μειώνεται.   
Ευχαριστούμε θερμά πρωτίστως τους εθελοντές αιμοδότες, που αφιέρωσαν το πρωινό τους, για να δώσουν λίγο από το αίμα τους. 
Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλους όσους είχαν τη διάθεση να προσφέρουν, ακόμα και αν για κάποιο λόγο δεν αιμοδότησαν τελικά. 
Τέλος, ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, που συνεργάζεται μαζί μας και διοργανώνει τις εθελοντικές αιμοδοσίες. 
Και ειδικά ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην αεικίνητη κα. Αντωνία Μάραντου, η οποία κοπιάζει κάθε φορά με αγάπη, πάθος και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, για να μεταδώσει την αγάπη της για την προσφορά ζωής στον συνάνθρωπο, και να ευαισθητοποιήσει έτσι όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές αιμοδότες.  
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησε ευγενικά η κα. Μάραντου από το προσωπικό της αρχείο. 



Οι μικροί μας φίλοι είναι πάντα καλοδεχούμενοι στο χώρο εργασίας μας. Έτσι μόνο θα μάθουν τι είναι η εθελοντική αιμοδοσία και ίσως πετύχουμε να τους εντάξουμε στους αυριανούς δότες.
Η φίλη μας αιμοδοτούσε για πρώτη φορά. Της ευχόμαστε καλή αρχή!
Η νοσηλεύτρια κα. Κουρή Γεωργία ήταν μία από τις νοσηλεύτριες της ημέρας.
Ο Σωτήρης δηλώνει πάντα παρών στις εθελοντικές αιμοδοσίες του Συλλόγου.
Η κα. Μάραντου, μαζί με την κα. Κουτίβα, νοσηλεύτρια που στελέχωνε την ημέρα.
Για κάθε επιτυχημένη αιμοδότηση προηγείται μια καλή συνεργασία. Η Υπηρεσία μας (στην εικόνα φαίνεται η Προϊσταμένη και ο Δ/ντης της Υπηρεσίας) έχει καταφέρει να έχει μια άριστη επαγγελματική σχέση με την κα. Μάραντου, που εκπροσωπεί το Σύλλογο.
Μαμά και κόρη μαζί στην προσφορά αίματος για τον συνάνθρωπο.



Εθελοντές αιμοδότες, διοργανωτές και εργαζόμενοι, όλοι μαζί σχηματίζουμε μια επιτυχημένη και αποτελεσματική ομάδα.



Η γιαγιά (κα. Μάραντου) αιμοδοτεί και δίπλα της η εγγονή της (μικρή Αντωνία) παρακολουθεί τα πάντα και συμμετέχει στις διαδικασίες, ανυπομονώντας να μεγαλώσει και να γίνει και αυτή εθελόντρια αιμοδότρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου